Alle, Gezond, Glutenvrij, Melkvrij, Vegetarisch

Salade van geroosterde wortel en kikkererwten, met verse koriander en sinaasappel-komijn vinaigrette

Posted by Dorien Beekveldt

Een heerlijke gezonde salade (en ook nog een vegan!) van geroosterde wortels en kikkererwten. De warme wortels en kikkererwten liggen zacht op de maag en de sinaasappel, komijn en verse koriander geven de salade heel veel smaak.

Dit heb je nodig:
1 bosje bospenen
200 gram gekookte kikkererwten
1 bosje verse koriander
Olijfolie en zout

Voor de vinaigrette:
2 theelepels komijnzaad
1 theelepel korianderzaad
1 biologische sinaasappel
2 eetlepels azijn
1 eetlepel olie
Peper en zout

Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij het groen van de bospeen, was de penen en snij ze in de lengte doormidden. Leg ze op een bakplaat en besprenkel met zout en olijfolie. Bak de wortels 25 minuten. Voeg na 15 minuten de gekookte kikkererwten toe.

Rasp de helft van de schil van de sinaasappel en pers hem dan. Doe sap en schil in een kommetje. Voeg azijn, olie en mosterd toe. Bak het komijn en korianderzaad in een droge pan, tot ze gaan geuren. Voeg dit bij de vinaigrette. Roer tot een homogene massa.

Leg de warme wortels en kikkererwten op een mooie schaal. Giet de vinaigrette erover. Maak af met grof gesneden verse koriander, peper en zout. Serveer de salade warm of lauw.