30 minuten tot een uur, Alle, avondeten, DOORDEWEEKS, geen dieetwensen, glutenvrij, ik kan niet kiezen, koolhydraat arm, maakt me niet uit, maakt me niet uit, ik heb alle tijd, soms, vaak, Vegetarisch, vers en lichtverteerbaar, voor diabetici en mensen met hypoglycaemie, winter

GEPOFTE BATAAT | met rauwkost-topping

Posted by Dorien Beekveldt

Dit heb je nodig:

  • 2 bataten
  • 1 wortel
  • 1/2e koolrabi
  • 4 radijsjes
  • 6 spruitjes
  • 1/2 rood uitje
  • 1 teen knoflook
  • 80 gram Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels pitten/zaden
  • 2 eetlepels appelazijn
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel shoarmakruiden

Zo maak je het:
—Verwarm de oven voor op 200ºC. Was de bataten grondig en droog ze af. Leg ze in de oven en bak ze in 45 minuten gaar.
—Pers de knoflook uit boven de yoghurt. Voeg een eetlepel olijfolie en de theelepel shoarmakruiden toe. Proef en breng op smaak met peper en zout.
—Schil de koolrabi en ui. Was de andere groenten. Rasp alle groenten, ook de spruitjes, en hussel door elkaar. Breng op smaak met een eetlepel olie, 2 eetlepels azijn, peper en zout. Rooster de pitten in een droge koekenpan.
—Als de bataten gaar (zacht) zijn, snij een kruis in de schil en vouw deze open. Prak het zachte vruchtvlees een beetje in de schil, voeg een eetlepel olie en wat peper en zout toe. Schep er dan een lekkere klodder knoflooksaus op en dan een goeie pluk rauwkost. Maak af met de pitjes.