30 minuten tot een uur, Alle, Bereidingstijd, comfortfood, Dieetwens, geen dieetwensen, Glutenvrij, herfst, Ik kook..., koken voor gasten, koolhydraat arm, maakt me niet uit, maakt me niet uit, ik heb alle tijd, out of the box: ik wil iets nieuws proberen, Seizoensproducten, Smaken, SPECIAAL, vaak, vers en lichtverteerbaar, zomer

Geitenkaastaartjes met een auberginekorst en honingtopping

Posted by Dorien Beekveldt

Jaja, deze is lekker. Lijkt misschien een beetje ingewikkeld met de aubergine als korst. Maar dat valt reuze mee. Serveer met een verse salade.

Ingrediënten:

  • 2 aubergines
  • Goede snuf zout
  • 2 eieren
  • 200 gram zachte geitenkaas
  • Vers gemalen peper
  • Paar theelepels honing
  • Verse tijm om te garneren
  • Olijfolie om in te bakken

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd de aubergine in de lengte in dunne plakjes. Dat is een halve centimeter of dunner. Leg ze op een stuk keukenpapier en bestrooi ruim met zout (dit haal je er later af).

Kluts de eieren in een kom met de geitenkaas. Voeg de peper toe. Persoonlijk vind ik het recept het lekkerst met niet te veel poespas in smaak, maar als je wel van poespas houdt kun je nog van kruiden (Provence) of specerijen (cayennepeper) toevoegen.

Als de aubergine een kwartier met het zout op een keukenpapiertje heeft gelegen, beginnen de plakjes als het goed is een beetje te zweten. Dit dep je er af met een ander keukenpapiertje.

Verwarm een beetje olie in een koekenpan met een dikke bodem. Bak de plakken aubergine één voor één (of in ieder geval zoveel dat elke plak nog goed in de pan past). Ze mogen best een beetje bruin worden aan beide kanten.

Als alle plakken gebakken zijn, kan je ze in de vormpjes doen. Ik deed twee plakken voor de zijkant-korst en een dubbelgevouwen plak als bodem. Lepel nu het geitenkaas mengsel in de vormpjes, ongeveer twee eetlepels per vormpje (want ze rijzen nog een beetje in de oven).

Bak de taartjes 20 minuten. Serveer ze warm, met een lepeltje honing en een takje tijm als topping.