20 minuten of minder, Alle, avondeten, Geen categorie, geen dieetwensen, glutenvrij, ik kan niet kiezen, koken voor gasten, koolhydraat arm, lactosevrij, maakt me niet uit, maakt me niet uit, ik heb alle tijd, Melkvrij, nooit, Snel klaar, soms, suikervrij, vaak, vegan, Vegetarisch, vers en lichtverteerbaar, voor diabetici en mensen met hypoglycaemie, winter

EENVOUDIGE WINTERSALADE | simpele ingrediënten, super smaakvol

Posted by Dorien Beekveldt

Dit heb je nodig:

  • 1/2e koolraap, geschild
  • 1/2e venkel, gewassen
  • 1/8e knolselderij, geschild
  • 1/3e komkommer, gewassen
  • 1/2 theelepel citroenrasp
  • 4 eetlepels ciderazijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Peper en zout

Zo maak je het:
Snij alle gewassen/geschilde knollen in hele dun schijfjes. Het beste kun je hier een mandoline voor gebruiken. Of de mandoline optie op je keukenmachine. Hou het groene lof van de venkel apart om later mee te garneren.

Doe alles in een grote saladeschaal. Sprenkel de azijn over de schijfjes en laat dit minimaal tien minuten staan. Sprenkel er dan de olie, zout en peper naar smaak over. Maal af met het venkelgroen en de citroenrasp.