020 694 6327winkel@ekodis.nl Open: maandag t/m vrijdag 8:00-19:00 uur | zaterdag 8:00-18:00 | zondag 11:00-18:00 uur

DIY vega burgers van bietjes en kikkererwten

Bij Ekodis eten we graag plantaardig, daarom deze week een recept voor zelfgemaakte vega burgers!

Je kunt in plaats van hennepzaad en pompoenpitten ook wat gebakken (!) shiitake toevoegen, walnoten of iets naar eigen keuze dat de burgers wat extra smaak en bite geeft. Gebruik in plaats van bieten bijvoorbeeld ook gekookte wortel, pastinaak of haverwortel. Je kunt zo veel variëren als je wil, zolang je de 100 gram kikkererwt/250 ml vocht aanhoudt.

Dit heb je nodig:
100 gram ongekookte kikkererwten
250 ml koude groentebouillon
100 gram gekookte bieten, grof gehakt
2 tenen knoflook, grof gehakt
1 kleine rode ui, grof gehakt
1/2 rood pepertje zonder zaadjes, in fijne reepjes
1 eetlepel citroensap
3 el gepeld hennepzaad
Handje pompoenpitten/zonnebloempitten
Olijfolie om in te bakken

Zo maak je het:
Laat de kikkererwten 8-12 uur weken (zet ze bijvoorbeeld ’s ochtends in water, dan kun je er in de avond mee aan de slag). Spoel ze dan af en doe in een blender of keukenmachine. Voeg de groentebouillon, de grof gehakte bieten, knoflook, ui, de fijne reepjes peper en het citroensap toe. Maal dit alles un 30 sec tot een beslag. Roer hier vervolgens de hennepzaad en pompoenpitten door.

Verwarm een beetje olie in de pan. Giet het beslag in de pan en verwarm dit 10 minuten, al roerende op een middelhoog vuur. Je zult zien dat het beslag een dikke pasta zal worden. Houd het goed in beweging anders bakt het aan.

Schep de pasta in een ronde hoge vorm (dit kan een schone yoghurtbeker van een halve liter of een maatbeker). Laat het afkoelen en haal dan uit de vorm. Nu heb je een cilindervormig broodje. Snij hier dikke plakken van (circa 2 cm). Bak deze 2 min per kant in een beetje olie. Je kunt de ongebakken burgers een paar dagen in de koelkast bewaren of invriezen.

Recommended Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.