20 tot 30 minuten, Alle, avondeten, geen dieetwensen, glutenvrij, herfst, koolhydraat arm, lactosevrij, lente, maakt me niet uit, nooit, out of the box: ik wil iets nieuws proberen, soms, vaak, vegan, vers en lichtverteerbaar, voor diabetici en mensen met hypoglycaemie, zomer

CRUNCHY CAULI | bloemkool uit de oven met knapperige nacho topping

Posted by Dorien Beekveldt

Dit heb je nodig voor 2 personen:

  • 1 bloemkool
  • 3 wortels
  • paar lente uitjes
  • 300 gram tempeh
  • 2 handjes tortillachips
  • 1/2 theelepel komijnzaad
  • 1 theelepel sambal
  • 3 eetlepels ketjap A
  • 3 eetlepels olie
  • Extra olie om in te bakken

Zo maak je het:
Snij de tempeh in blokjes. Giet hier de 3 eetlepels ketjap en olie over. Voeg de sambal toe. Schep alles door elkaar en laat (het liefst een uurtje) staan.

Verwarm de oven voor op 200ºC. Was de bloemkool en wortels. Snij de bloemkool in roosjes en de wortels eerst in de lengte doormidden en dat in drie stukken. Leg een stuk bakpapier op een bakplaat. Leg hier de groenten op. Druppel hier de olie, zout en komijnzaad over. Hussel alles door elkaar en bak 20 minuten. Voeg de laatste 5 minuten de verkruimelde chips toe.

Ondertussen bak je de tempeh in een koekenpan.

Snij de uitjes fijn en sprenkel over de bloemkool en wortels. Eet alles als het nog lekker warm is.