Alle, Taart, Vegetarisch

Courgette roosjes quiche

Posted by Dorien Beekveldt

Een romantisch hartig taartje die -als je in het bezit bent van kaasschaaf of mandoline- makkelijk te maken is!

Dit heb je nodig:
3-4 courgettes
4-5 vellen bladerdeeg (ontdooid)
3 eieren
3 eetlepels crème fraiche
2-3 eetlepels geraspte parmezaanse- of oude kaas
Vers gemalen peper

Zo maak je het:
Was de courgettes en snij de kronen en de kontjes er vanaf. Pak dan een kaasschaaf of mandoline en gebruik deze om de courgettes in de lengte in hele dunne plakken te snijden. Leg deze even apart.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

In een kom meng je de eieren, crème fraiche en kaas. Voeg peper naar smaak toe.

Bekleed een ingevette springvorm of ronde taartvorm met bladerdeeg, de rand hoeft alleen 3 cm hoog met bladerdeeg bekleed te worden. Giet hier het eiermengsel in. Pak er dan de plakken courgette bij. Leg er twee of drie op elkaar en rol deze op. Zet het rolletje in het mengsel in de vorm. Maak nu van alle plakken courgette rolletjes. Zet ze in de vorm.

Werk van buiten naar binnen: maak dus eerst een cirkel van rolletjes langs de rand van de quiche en zet daar dan weer een cirkel van rolletjes in. Zorg dat je het uiteinde van het rolletje tegen de bladerdeeg-rand van de vorm (of tegen een ander rolletje) aanzet zodat het niet uit kan rollen.

Bak het hartige taartje 25 minuten op 180 graden.