30 minuten tot een uur, Alle, Bereidingstijd, Dieetwens, geen dieetwensen, herfst, ik kan niet kiezen, Ik kook..., Koekjes, lente, maakt me niet uit, maakt me niet uit, ik heb alle tijd, out of the box: ik wil iets nieuws proberen, Seizoensproducten, Smaken, soms, SPECIAAL, taart, koekjes en andere zoetigheid, vaak, voor diabetici en mensen met hypoglycaemie, winter, zomer

Carob cantuccini

Posted by Dorien Beekveldt

Oké, koekjes zijn geen taarten. Maar wel heel lekker. Dit recept komt voort uit mijn carob fetisj. Ik zal eerlijk toegeven dat niet al mijn carobexperimenten slagen. Ik kan je bijvoorbeeld vertellen dat carob-linzensoep niet heel lekker is. En carob-komkommersalade ook niet perse.

Carobcantuccini daarentegen is wel de moeite waard om eens zelf proberen te maken. Dit recept bevat geen toegevoegde vetten en maar een klein beetje oerzoet.

Ingrediënten:

  • 150 gram gebuild tarwemeel
  • 50 gram carobpoeder
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 50 gram oerzoet
  • 2 eieren
  • 100 gram mix van gedroogde vijgen en amandelen
  • 1 theelepel gemalen anijszaad
  • Schil van een halve sinaasappel

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Meng de droge ingrediënten in een kom. Kluts de eieren in een andere kom en giet deze bij de droge ingrediënten. Kneed alles goed door elkaar.

Maak een platte rechthoek van het deeg van ongeveer 2 á 3 cm dik. Als je kleine koekjes wilt, maak je een langere rechthoek en als je grote koekjes wilt maak je er meer een vierkant van. Bak deze 25 minuten op een bakplaat en laat daarna volledig afkoelen.

Als je ‘cake’ helemaal is afgekoeld kan je hem in plakjes van een halve tot hele centimeter snijden. Liever te dun dan te dik: doordat je ze nog een keer gaat bakken, worden ze heel knapperig. Dus als je te dikke koekjes maakt, vinden je tanden dat niet heel geweldig.

Bak de koekjes nog eens tien minuten op 180 graden en laat afkoelen. Serveer bij de koffie.