30 minuten tot een uur, Alle, avondeten, comfortfood, DOORDEWEEKS, geen dieetwensen, herfst, ik kan niet kiezen, maakt me niet uit, maakt me niet uit, ik heb alle tijd, nooit, soms, vaak, Vegetarisch

Butternut, ricotta en trostomaatjes uit de oven met volkoren spaghetti en gepofte knoflook

Posted by Dorien Beekveldt

In de gure wintermaanden kan je soms wel wat verwarmende romigheid gebruiken. Maak deze week dus deze spaghetti met geroosterde groenten, gepofte knoflook en een warm ricotta kaasje uit de oven. Kwestie van groenten wassen/snijden, alles in een ovenschaal, 45 minuten in de oven, ondertussen pasta koken en.. genieten maar.

Dit heb je nodig:

  • Kleine butternut
  • 2 trosjes tomaatjes
  • Ricotta kaasje
  • Volkoren spaghetti (80-100gr pp)
  • Olijfolie
  • Tijm
  • Paar knoflooktenen
  • Peper en zout

Maak een simpele groene salade bij dit gerecht.

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180ºC.

Schil en ontpit de butternut. Snij de butternut in blokjes. Doe de blokjes in een ovenschaal. Was de tomaatjes en leg in de ovenschaal. Zet ook het ricotta kaasje in z’n geheel in de schaal. Giet een half kopje water in de ovenschaal.

Sprenkel ongeveer 3 eetlepels olijfolie, de tijm, peper en zout over de groenten en het kaasje. Verdeel een paar ongepelde tenen knoflook over de schaal. Bak 45 minuten in de oven.

Een kwartier voordat de groenten klaar zijn kook je de spaghetti volgens instructies. Giet de spaghetti af. Haal de schaal uit de oven. Pluk de groene takjes van de tomaatjes. Pel de zachte knoflook uit hun schilletje, hak grof en verdeel over de groenten. Stort de spaghetti op de groenten. Meng alles met twee vorken door elkaar. Proef en breng op smaak met peper en zout.