020 694 6327winkel@ekodis.nl Open: maandag t/m vrijdag 8:00-19:00 uur | zaterdag 8:00-18:00 | zondag 10:00-18:00 uur

Bloemkoolburgers

Dit is er eentje voor alle Niet Liefhebbers van Bloemkool, waaronder ikzelf. Ik ben nooit een groot bloemkoolfan geweest. Mijn moeder probeerde menig kaassausje en knapperig tempurahulsje, het mocht niet baten. Toen ik uit huis ging, zwoor ik de bloemkool dan ook plechtig af: nooit zou ik bloemkool maken. Jaren later -tevreden zonder bloemkool- vond ik een recept waarmee ik toch beetje nieuwsgierig werd. Nu is het een van mijn favorieten om voor vrienden en familie te maken. Lekker in een volkorenpita met een yoghurtsausje en een blaadje sla.

Ingrediënten:

  • een kleine bloemkool
  • 100 gram gebuild tarwemeel
  • 20 gram maismeel
  • 4 eetlepels verse koriander, fijngehakt
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • een kleine ui, heel fijn gesnipperd
  • 4 eieren
  • 3 theelepels milde curry
  • 2 theelepels zout
  • evt een stukje verse gember, fijngehakt
  • zonnebloem olie om in te bakken

    Bereiding:

Snijd de bloemkool in roosjes en stoom deze 15 minuten (dat is: eerst laagje water aan de kook brengen, dan netje/vergiet met de bloemkool in de pan, deksel erop, 15 min stomen). Laat deze daarna uitstomen en afkoelen.

Terwijl je bloemkoolroosjes koken meng je het meel met het zout en de curry in een beslagkom. Voeg de eieren toe en klop totdat je een dik, klontvrij beslag hebt. Voeg de rest van de ingrediënten toe.

Als laatste prak je de roosjes bloemkool door het beslag. Zorg dat je niet al te grote stukken bloemkool laat zitten i.v.m. misvorming van burgers.

Verhit een laagje zonnebloemolie in een koekenpan met een dikke bodem. Als de olie heet is schep je het beslag in de pan. Een grote eetlepel per burger. Eventueel een beetje bijvormen in de pan met de bolle kant van de lepel. Er passen drie of vier burgers in de pan. Per kant ongeveer 4 minuten bakken.

Wil je liever morgen van de burgers genieten? Verwarm ze dan een paar minuten op 175 graden in de oven.

Recommended Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.