20 tot 30 minuten, Alle, avondeten, DOORDEWEEKS, geen dieetwensen, glutenvrij, herfst, ik kan niet kiezen, koolhydraat arm, lactosevrij, lente, maakt me niet uit, maakt me niet uit, ik heb alle tijd, nooit, soms, suikervrij, vaak, vegan, Vegetarisch, vers en lichtverteerbaar, voor diabetici en mensen met hypoglycaemie, zomer

Bloemkool-bataatsoep met kokosmelk

Posted by Dorien Beekveldt

Een simpel recept voor een heerlijk verwarmende, kruidige, gezond-vullende soep, voor elke dag!

Ingrediënten

  • 1 bloemkool, in roosjes
  • 1 bataat, geschild en in blokjes
  • 1 ui, in halve ringen
  • 2 theelepels curry kruiden mix van het Blauwe huis
  • 1 blik kokosmelk (a 400 ml)
  • 1 blokje groenten bouillon
  • Paar takjes verse koriander

Evt. een beetje pittig maken met een snufje cayennepeper, wat chilivlokken of een theelepel sambal

Bereiding
Bak de uien ringen en de bloemkoolroosjes in een beetje olie in een grote soeppan 5 minuten op een middelhoog vuur. Voeg dan de bataatblokjes toe, de curry kruiden en de kokosmelk. Gebruik het lege blik van de kokosmelk om nog twee maal 400 ml water af te meten en voeg dit toe. Doe dat het blokje groenten bouillon in de pan. Breng het geheel aan de kook en zet het vuur dan laag. Laat 20 minuutjes pruttelen, tot alle groenten zacht zijn geworden.

Maak de soep dan glad met een staafmixer. Proef of je nog wat zout of iets pittigs toe wil voegen. Garneer de borden met wat blaadjes verse koriander.