20 tot 30 minuten, Alle, comfortfood, DOORDEWEEKS, geen dieetwensen, herfst, ik kan niet kiezen, lente, maakt me niet uit, maakt me niet uit, ik heb alle tijd, soms, SPECIAAL, suikervrij, Taart, taart, koekjes en andere zoetigheid, toetje, vaak, voor diabetici en mensen met hypoglycaemie, winter, zomer

Biologische cakejes, gezoet met rozijnen en dadels

Posted by Dorien Beekveldt

Dit heb je nodig:

  • 125 gram gebuild tarwemeel
  • 125 gram boter of margarine
  • 2 eieren
  • 50 gram rozijnen
  • 50 gram dadels, in kleine stukjes
  • Snufje zout
  • 1/2 theelepel natrium bicarbonaat
  • 1/2 theelepel citroenschil rasp
  • 2 eetlepels citroensap
  • Merg van half vanillestokje

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 175ºC.

Smelt de boter of margarine in een steelpan op laag vuur. Als deze gesmolten is haal de pan dan van het vuur en laat de boter iets afkoelen. Voeg de rozijnen, dadel-stukjes, citroenrasp en vanille toe. Kluts dan de eieren door dit mengsel. Meng het meel, zout en bicarbonaat en voeg dit beetje bij beetje bij het boter-eiermengsel. Mix tot je geen klontjes meer hebt. Voeg als laatste het citroensap toe en meng dit door het beslag.

Doe het beslag in ingevette madeleine vormpjes en bak de cakejes ongeveer 12 minuten tot ze mooi goudbruin zijn. Je kunt ook een muffin baktree gebruiken evt met papieren cupje, verleng de oventijd dan naar 18-20 minuten.