020 694 6327winkel@ekodis.nl Open: maandag t/m vrijdag 8:00-19:00 uur | zaterdag 8:00-18:00 | zondag 11:00-18:00 uur

Biologische cakejes, gezoet met rozijnen en dadels

Dit heb je nodig:

125 gram gebuild tarwemeel
125 gram boter of margarine
2 eieren
50 gram rozijnen
50 gram dadels, in kleine stukjes
Snufje zout
1/2 theelepel natrium bicarbonaat
1/2 theelepel citroenschil rasp
2 eetlepels citroensap
Merg van half vanillestokje

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 175ºC.

Smelt de boter of margarine in een steelpan op laag vuur. Als deze gesmolten is haal de pan dan van het vuur en laat de boter iets afkoelen. Voeg de rozijnen, dadel-stukjes, citroenrasp en vanille toe. Kluts dan de eieren door dit mengsel. Meng het meel, zout en bicarbonaat en voeg dit beetje bij beetje bij het boter-eiermengsel. Mix tot je geen klontjes meer hebt. Voeg als laatste het citroensap toe en meng dit door het beslag.

Doe het beslag in ingevette madeleine vormpjes en bak de cakejes ongeveer 12 minuten tot ze mooi goudbruin zijn. Je kunt ook een muffin baktree gebruiken evt met papieren cupje, verleng de oventijd dan naar 18-20 minuten.

Recommended Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.