30 minuten tot een uur, Alle, Bereidingstijd, Dieetwens, geen dieetwensen, glutenvrij, ik kan niet kiezen, Ik kook..., lactosevrij, maakt me niet uit, maakt me niet uit, ik heb alle tijd, nooit, out of the box: ik wil iets nieuws proberen, Seizoensproducten, Smaken, soms, SPECIAAL, suikervrij, Taart, taart, koekjes en andere zoetigheid, vaak, zomer

Amandel clafouti met zomerfruit (lactosevrij)

Posted by Dorien Beekveldt

Normaal eet je clafouti met kersen, maar deze versie is zeker niet minder lekker. De amandelsmaak van de melk en amandelen gaan mooi samen met het zachte zomerfruit. Het clafoutibeslag bevat weinig vetten of suikers waardoor het geheel zowel zomers is als voor je mond en maag.

Ingrediënten:

  • Ruime halve kilo aan zomerfruit (abrikozen, nectarines, perziken etc.)
  • Handje amandelen
  • 300 ml amandelmelk (suikervrij)
  • 2 eieren
  • 3 eetlepels bloem
  • 3 eetlepels kokosbloesemsuiker of oerzoet
  • Snufje zout
  • Rasp van halve citroen

Bereiding:

Verwarm je oven voor op 220 graden.

Bekleed de bodem van je vorm met bakpapier en verdeel hier het gehalveerde fruit en amandelen over.

Kluts in een kommetje de eieren met de suiker, bloem en snufje zout. Verwarm in een pannetje de amandelmelk met de citroenschilrasp totdat deze warm maar niet heet is, check door je vinger in de melk te doen, als je ‘m er in kan houden (niet door tof te doen maar gewoon omdat het niet te heet is) is het de juiste temperatuur. Giet het eiermengsel erbij en roer goed door. Giet het mengsel op het fruit in de vorm.

Bak 25 tot 30 minuten. Laat volledig afkoelen totdat je het uit de vorm haalt (anders valt ‘ie uit elkaar) of als je ‘m graag lauwwarm wilt eten serveer je ‘m uit de vorm.