Alle, comfortfood, geen dieetwensen, glutenvrij, Glutenvrij, ik kan niet kiezen, lente, maakt me niet uit, maakt me niet uit, ik heb alle tijd, meer dan een uur, SPECIAAL, Taart, taart, koekjes en andere zoetigheid, vaak, zomer

50/50 cheesecake

Posted by Dorien Beekveldt

50/50 cheesecake is een cheesecake gemaakt en 50%roomkaas en 50% silkentofu. Hiermee is de cheesecake wat lichter te verteren maar nog steeds lekker romig van smaak. Deze cheesecake is met frambozen en een perfect Paas-baksel!

Dit heb je nodig:

voor de korst:

  • 60 gram havervlokken (evt glutenvrije haver van Lieke)
  • 20 gram kokos
  • 2 eetlepels oerzoet
  • 30 gram kokosolie
  • Snuf zout

voor de vulling

  • 300 gram roomkaas
  • 300 gram silken tofu
  • 125 gram oerzoet
  • 1 ei
  • 2 theelepels citroenrasp
  • 1 eetlepel citroensap
  • merg van 1 vanillestokje
  • 1 eetlepel maiszetmeel
  • 2 handjes bevroren frambozen

voor de topping

  • Paar eetlepels creme fraiche
  • Zakje vanillesuiker

Zo maak je het:
Bekleed een cakeblik met ruim bakpapier. Je kunt ook een ronde taartvorm gebruiken maar dan is de ‘look’ wel anders.

Smelt de kokosolie in een steelpan op een laag vuur, voeg haver en kokos toe en bak deze tot zo goudbruin kleuren. Doe dit mengsel dan in de keukenmachine, voeg oerzoet en zout toe en maal tot je een fijn deeg hebt. Stort dit in het cakeblik en druk stevig aan op de bodem. Laat dit opstijven in de koelkast.

Maal silken tofu fijn in de keukenmachine. Voeg roomkaas toe en mix net zolang tot je een gladde massa hebt. Voeg dan de oerzoet, het ei, citroenrasp en -sap en vanille tot. Mix tot je een gladde massa hebt. Voeg als laatste het maiszetmeel toe en mix dit door de vulling.

Giet de helft van de vulling in een kom. Voeg hier de frambozen aan toe en kluts tot je een roze mengsel hebt. Giet dit in het cakeblik. Giet hier vervolgens het naturel beslag over.

Bak de cheesecake ongeveer 2 uur op 125ºC, tot de vulling niet met drilt als je de vorm beweegt. Laat helemaal afkoelen (liefst een nacht). Om de cheesecake mooi uit de vorm te krijgen leg je een broodplank op het blik en draai je blik en plank tegelijk om. Klop op de onderkant van het blik zodat de cheesecake op de plank valt. Peuter het bakpapier voorzichtig van de cake. Leg nu weer een mooi groot bord of een mooie plank op de cheesecake en draai de twee planken (met daartussen de cake) weer om in een snelle beweging.

Om de cake af te maken meng je de creme fraiche met de vanillesuiker en verdeel je dit over de cheesecake. Serveer in plakken.